Çalışma Alanlarımız

Ceza Hukuku
Ceza hukuku, suç teşkil eden bir fiilin varlığından söz edilebilmesi ve dolayısıyla bir kişi hakkında işlemiş olduğu bu fiilden dolayı ceza hukuku yaptırımı uygulanabilmesi için gerekli şartların oluşup oluşmadığı ile ilgilenen bir hukuk dalıdır.

Aile ve Miras Hukuku
Aile ve bu ailenin içindeki fertlerin kurabileceği ilişkiler sınırlı şekilde kanunla öngörülmüş olup, bu fertler arasındaki ilişkiyi inceleyen hukuk alanıdır.

İş Hukuku
İş hukuku, işçi ve işveren haklarını ve görevlerini, çalışma koşullarını, sözleşmelerin nasıl düzenleneceğini, işçi ve işveren arasındaki ilişkiyi ve bunlardan doğan sorunları ve uyuşmazlıkları inceleyen hukuk dalıdır.

İdare Hukuku
İdare hukuku, 18. yüzyılda “Amerikan Virginia Haklar Bildirgesi” ve “Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirgesi” ile insan haklarının gelişmesi ve buna bağlı olarak polis devletinden hukuk devletine geçişe paralel olarak gelişip değişmiştir.

Borçlar Hukuku
Borçlar Hukuku, kısaca tarafların eşit olduğu ve irade serbestîsine dayanarak kurdukları borç ilişkisini inceleyen hukuk dalıdır.

Gayrimenkul Hukuku
Gayrimenkul hukuku, Medeni Kanunun 4. Kitabı olan Eşya hukuku içerisinde düzenlenen, menkul yani taşınır olmayan arsa, apartman, daire vb. taşınmazlar üzerinde çıkan sorun ve uyuşmazlıkları inceleyen bir hukuk alanıdır.

İcra ve İflas Hukuku
İcra ve iflas hukuku, kişilerin alacaklarının kamu gücü ile tahsiline olanak sağlayan ve buna ilişkin uyuşmazlıkları inceleyen hukuk dalıdır.


Tüketici Hukuku
Tüketici, ticari ve mesleki amaçlarla hareket etmeyen gerçek veya tüzel kişidir.